2 Temmuz 2014 Çarşamba

çakma mangolia

Heyoo :) iyi ramazanlaar. Hadi bambasit bi tatlı yapalım.




 Bu tarifin adı yok ama muhallebisi biraz mangoliaya benziyor. Tabi mangolia gibi icinde krema falan yok. Çakma mangolia diyebiliriz çünkü ona alternatif bi tarif olabilir.

Muhallebisi icin:
1 litre süt
3 çorba kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
2 yumurta sarısı

Bu malzemeleri ocağa alıp kaynayıp kalınlaşana kadar karıştırıyoruz.  Ocaktan alınca biraz ılıdıktan sonra bir paket krem şanti ekleyip mixerle çırpıyoruz. Daha sonra kuplara pay ediyoruz ikişer kaşık.

Ben araya burçak biskuvi parçaları koydum. Siz dilerseniz evdeki bayatlamış kek yada biskuvileri koyabilirsiniz. Bebe bisküvilide güzel olur.

Araya dilediginiz meyveleri dizebilirsiniz. Zevkinize göre ayarlayın :)
Üstteki kırmızı sos ise aslında şeftali püresi.  4-5 şeftali püresini bir paket tart jölesi ve 2 çay bardağı su ve iki yemek kaşığı şekerle kaynattım. Su yerine meyve suyuda kullanabilirsiniz. Hatta tart jölesi yoksa bi kaşık kadar nişastada kullanabilirsiniz. Çok fazla soğutmadan paylaştırmalısınız. Çünkü soğuyunca baya katılaşıyor.

Malzemeleri sırayla dizdikten sonra en az iki üc saat buzdolabında dinlenmeli.



(Yemek fotoğrafçısı olmaya niyetlendimm :) )

Çok hafif bi tatlı. Ve tabi malum platon sütlü tatlıları sever, sütlaçı en bi çok sever. Ben bi gidiyim sütlaç yapmayı ögreniyim. :)
afiyet olsunn.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder