20 Haziran 2014 Cuma

magma kek


Magma kek yapıyoruzzz :)



Bu tarifi ilk denediğimde olmayacağını tutmayacağını düşünerek denemistim ama hicte öyle olmadı gayette mis gibi bi pasta cikti ortaya ve hemen tüketildi bitti  :)

Cheesecake'e alternatif olabilecek bir tarif. Yani bu pastamiz cheesecake gibi biskuvi tabanlı degil daha yumuş yumuş bi pasta

Bi kaç aşaması var pastamızın. Gözünüzü korkutmasın bu uzun yazı. Eğer doğru bir şekilde takip edersek ve püf noktalara dikkat edersek bi problem yaşanacağını sanmıyorum. Şahsen ben ilk yaptğm zaman yaşamadım. Sadece kekim fazla kabardıgı icin kremayı aşıp uste cikmis birazcik o kadar :)

Neyse tarife gecelim ilk olarak pastamızın kremasını hazırlıyoruz çünkü soğuması gerekiyor.


Krema malzemeleri ve tarifi:

* 200 gr labne peyniri
* 5 su bardağı süt
* 7 çorba kaşığı toz şeker
* 2 çorba kaşığı dolusu nişasta
* 4 çorba kaşığı un

Bir tencereye labne peyniri hariç diğer malzemeleri koyun ve orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alıp labne peynirini de ilave edin ve peyniri karışıma çırpma teli ile yedirin. Ara ara karıştırarak bir kenarda soğutun.


Krema bi kenarda soğurken biz hızlıca tabanımız olacak keki çırpalım.


Kekin malzemeleri ve tarifi:

* 3 yumurta
* 2 su bardağı un
* 1 çay bardağı süt
* 1 çay bardağı şeker
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 limonun ince rendelenmiş kabukları
* 1 paket vanilin
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Yumurtaları şekerle iyice çırpın.Köpük köpük olan karışıma sütü, yağı, limon kabuklarını ve vanilyayı ilave edip bir dakika daha çırpın.

Son olarak unu ve kabartma tozunu da ilave edip 1 dakika çırpın ve karışımı pişireceğiniz kalıba boşaltın. Bu keki 26 cm lik yuvarlak bir kalıpta pişirebilirsiniz. Kolaylık olsun diye kalıbın tabanına yağlı kağıt koyun ki çıkarması zor olmasın. Keki kalıba döktüğünüzde hamurun seviyesi çok yüksek olmuyor ama kremayı ilave edince yükseliyor merak etmeyin. Yani kek hamuru gözünüze az görünebilir dert etmeyin.

Simdi geldik zurnanın zırt dediği yere :)

Kek hamuru ile kremamızınn buluşma anı

  Bu aşamada bir püf noktamiz var kenarlarda bir parmak kadar bosluk bırakarak kremayı kekin üzerinde eşit olacak sekilde paylastırıyoruz. Bu bıraktığımız boşluk kremanın akmasını önleyecek.
Yani kek yanlardan kabaracak ve ilk resimdeki gibi olacak.



Krema fazla görünebilir keke göre.  Ama tam geliyor o yüzden hepsini dökün.

Kalıbı önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırına koyup yaklaşık 50-60 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
Daha sonra keki soğutup dinlendiriyoruz. Üzerine sos hazırlayıp buzdolabında soğutuktan sonra döküyoruz.
Keki kolaylık olsun diye bir kece önceden hazırlayabilirsiniz.

Sosu ben çilekle yaptım ama siz dilediğiniz gibi yapabilirsiniz. Ister çikolatalı ister frambuazlı ister karamelli.

Sos icin bir bardak çileği, yarım su bardaği şeker , bir yemek kaşıgı nişasta ve yarim cay bardağı suyla kaynattim. Biraz kıvam alınca ocaktan aldım ve blender dan geçirdim.  Reçel gibi birsey oluyor yani.
Sosu buzdolabında soğutun ve keki servis yapacağınız zaman sosu üzerine döküp dilimleyin.

 Afiyet olsunn
 


Platondan sevgilerle 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder